skip to content

Insead MBA – Classe del 11J

by ViTo • July 22, 2011 Comments off

Ja fa un any des de que vaig escriure al blog. Un any intens en el què he deixat Califòrnia per mudar-me a França i enrolar-me a un programa de MBA. Malgrat trobar a faltar el clima calurós de SoCal de tant en tant, no podria estar més satisfet amb la meva decisió. Sens dubte ha estat un dels millors anys de la meva vida. Durant l’intens programa de 10 mesos d’Insead el ritme és absolutament frenètic. Des del primer dia vaig conèixer 500 persones de 85 nacionalitats diferents, i vaig conviure de forma estreta amb molts d’ells, la qual cosa em va fer obrir els ulls i mirar la meva vida des d’una nova perspectiva.

Tanmateix, totes les coses bones tenen el seu final, i és així, amb un regust agredolç que el passat 7 de Juliol em vaig graduar, amb força orgull, d’Insead, L’escola de Negocies del Món (The Business School for the World).

Tal com diu el meu diploma:

La facultat d’ INSEAD certifica que en
Francesc Calvo Serra
ha completat tots els requeriments de forma satisfactòria
i li ha estat otorgat el títol de
MASTER en ADMINISTRACIÓ D’EMPRESES

Déu ni do!

Després de completar cursos com Preus & Mercats, Estratègia, Polítiques Financeres Corporatives, Anàlisis Polític Internacional, Macroeconomia, Teoria de jocs avançada, Negociacions, Incertesa Data & Judicis, Màrketing, Ètica en els negocis, Comptabilitat, Comportaments organitzacionals, Valuacions, Capital Privat, Els Teus 100 Primers Dies entre moltes altres, m’he guanyat el meu diploma.

Però no cal que me’n prengueu la paraula, sinó que us ho puc ensenyar. Mireu, mireu:

Diploma d'Insead  Ceremònia de Graduació

Com podeu veure, érem un futimer d’estudiants i la ceremònia sencera va durar vàries hores, de les quals en vaig ser protagonista durant 12 segons mentre vaig creuar l’escenari. Tot i això, no va ser pas avorrit 🙂 ; fou una forma força emotiva de posar el punt i final a un any genial, rodejat per la gent que ha estat la meva 2a família durant aquest temps. Suposo que us en fareu una millor idea si mireu el discurs de graduació que va fer el Drew directament. Va valdre la pena.

Durant un any sencer, no pot pas ser tot treball només. El programa d’estudis es pot realitzar parcialment des de Singapur, i vaig aprofitar l’avinentesa per descobrir una banda del món que mai havia visitat prèviament. Resumint: un munt de noves cultures, religions, i sobretot d’adonar-me la pobresa, simplicitat i felicitat que reina en certs països subdesenvolupats. Aquí teniu alguns dels records que em quedaran grabats a la memòria durant força temps.

Bali Vietnam Borneo Myanmar Hong Kong Thailand

Ara però, toca mirar de nou cap al futur, i embarcar-me cap al què serà la meva pròxima aventura…