skip to content

German Logic?

by ViTo • April 21, 2006 Comments off

Ja porto més d’un any vivint a Alemanya i crec haver assumit la diferència de cultures entre Espanya i Alemanya. És cert, que habitualment no es poden fer generalitzacions, i és per això que els estereotips acostumen a ser erronis. Si més no, alguna cosa de veritat sempre tenen…

Suposo que tots sabeu que als edificis on hi viu un nombre considerable de gent (hotels, residències, etc.) s’obliga per llei a posar rètols/mapes indicant les possibles sortides d’emergència i les localitzacions d’extintors i altres dispositius que poden resultar útils en cas d’incendi. El meu edici consta de 4 plantes i en total crec que hi estem vivint unes 60 persones. És per això que recentment hi han posat un d’aquests mapes. Com podeu veure és el típic plànol, inclús diria que està bastant currat (els alemanys fan les coses ben fetes).

Si us fixeu en l’ampliació veureu l’extintor i la sortida clarament indicats. Com ha de ser! Per ser fàcilment accessible precisament en un cas d’emergència extrema.
Aquí és on comencen els meus dubtes. Com es veu al mapa, l’extintor sembla estar bastant aprop del punt taronja (el lloc on estem situats nosaltres). I el mateix passa amb la sortida de l’edifici (només hi ha una única sortida, ja sigui d’emergència o no).

L’extintor està a 30 cm del mapa i la sortida d’emergència a menys d’1 metre. És completament inútil! Qui perdrà el temps en mirar el mapa? (a part de mi, és clar!). Suposo que ara ja enteneu a què em referia: Així són els alemanys. Si s’ha de fer, es fa, encara que sigui completament innecessari.